Goda nyheter för 5-årig pojke: Pappa vaknar ur koma efter bilolycka

Skriven av Johanna Frid

401 veckor sedan

|

20/09/2016
Den 5-åriga pojken förlorade sin mamma när okända gärningsmän kastade betongplattor mot familjens bil på motorvägen. Nu har pappan vaknat ur koman.

För några veckor sedan drabbades en tysk familj av en tragedi när de var på väg hem från sin bilsemester i Sverige. När de åkte genom Danmark kastades en stor betongkloss från en motorvägsbro och träffade bilen.

I bilen satt ett föräldrapar och deras femåriga son. 

Barnet kom undan med mindre skador, men då den 33-åriga kvinnan avled förlorade han sin mamma i olyckan.

Det har varit ovisst om barnet skulle bli föräldralös på grund av det vanvettiga kastet från motorvägsbron, eftersom pappan legat i koma.

Danska polisen upplyser att den 36-åriga mannen nu har förts till ett tyskt sjukhus. Mannens tillstånd är nu så stabilt att han väckts ur den konstgjorda koman, och i förra veckan var det möjligt att flytta honom från Odenses Universitetssjukhus till ett sjukhus i Bochum i Tyskland.

Vid olyckan drabbades mannen av omfattande skallskador, och det är därför mycket osäkert om polisen kommer att kunna förhöra honom. 

- Det är först och främst väldigt ledsamt att mannens tillstånd är så dåligt, men vi är naturligtvis också ledsna över att det inte är möjligt att lösa fallet med hans hjälp, säger poliskommissarien Michael Lichtenstein från polisen på danska Fyn. 

Fyns polis arbetar fortsatt med att ta reda på vem som från motorvägen kastade två betongblock på vardera 30 kilo samt två brostenar på vardera 9,5 kilo. 

Det var det ena betongblocket som träffade den tyska bilen när familjen var hem från sin semester i Sverige. 

- Vi har ännu inte fått resultatet på de senaste DNA-proverna, men det ser inte omedelbart ut som att det är så vi kommer hitta gärningsmannen, säger Michael Lichtenstein.

Polisen på Fyn har fått in över 200 tips, men saknar fortfarande tipset som kan föra dem fram till den eller de personer som kastade betongblocken och brostenarna från motorvägen.