Hår-expert: Så ofta bör du tvätta håret – svaret kommer som en överraskning

Skriven av Emil Martesen

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Svaret kommer som en överraskning.

Många människor tvättar sitt hår dagligen som en rutin, medan andra begränsar det till en veckovis aktivitet. Men vad säger experten? The Salon Guy, en erfaren frisör och en känd personlighet med över en miljon YouTube-prenumeranter, har delat riktlinjer för hur ofta man bör tvätta sitt hår.

Enligt The Salon Guy finns det massor av råd om hårrengöring på internet, men dessa råd tar inte hänsyn till den enskilda personens unika hårstruktur. Han menar att det är helt upp till individen att avgöra hur ofta eller sällan de bör tvätta sitt hår.

Tvätta efter behov

The Salon Guy säger: "Baserat på min mångåriga erfarenhet som frisör, tror jag ärligt talat att du bör tvätta ditt hår efter behov. Vad behöver din hårbotten och ditt hår?"

För dem vars hår lätt blir smutsigt, kanske på grund av arbete eller fysisk aktivitet, är det lämpligt att tvätta deras hår "så ofta som situationen kräver."

Ingen katastrof att skjuta upp

Han råder också att fördröja hårrengöringen inte kommer att leda till håravfall eller någon form av skada på håret. Det är inte en katastrof.

Risk för överdriven hårrengöring

The Salon Guy varnar dock för att överdriven hårrengöring är möjlig. Det kan leda till uttorkning av hårbotten, särskilt om man använder olämpliga schampo och hårprodukter.

Expertens råd

"I min synvinkel är det idealiskt att tvätta ditt hår två eller tre gånger i veckan, till exempel på måndagar, onsdagar och fredagar," tillägger experten.

Användning av balsam

När det gäller balsam förklarar The Salon Guy att det hjälper till att reda ut håret och gör det mjukt och smidigt. För personer med tunt eller fint hår kan överdriven användning av balsam göra håret tungt, och de bör därför endast använda det varannan gång de använder schampo.