Här varnas semesterfirarna: Två hajattacker på samma dag

Ida Hansson

1 vecka sedan

|

11/06/2024
Nyheter
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Två hajattacker samma dag har fått myndigheterna att utfärda en varning.

En avslappnande dag vid Floridas Gulfkust förvandlades plötsligt till en skräckupplevelse när två hajattacker inträffade och chockade strandbesökarna. Det som började som en solig dag vid havet eskalerade snabbt till dramatik.

Enligt rapporter från danska Ekstra Bladet skedde den första attacken på fredagseftermiddagen vid 13.20 lokal tid. En kvinna i 45-årsåldern blev attackerad av en haj medan hon simmade vid Watersound, ett privat strandområde.

South Walton Fire District, som delade händelsen på sin Facebook-sida, rapporterade att förbipasserande snabbt kom till kvinnans undsättning. Hon ådrog sig allvarliga skador på höften och vänster underarm och fördes akut till sjukhus i kritiskt tillstånd.

Men terrorn var inte över. Bara en och en halv timme senare, några kilometer bort, drabbades ytterligare två personer av hajangrepp.

Denna gång var det två tonårsflickor, båda omkring 15 år gamla, som attackerades i vatten som endast nådde till höfthöjd. En av flickorna led av betydande skador på benet och handen, medan den andra fick mindre skador på foten. De fördes båda omedelbart till sjukhus, en av dem med helikopter.

Som en följd av dessa händelser har South Walton Fire District gått ut med en uppmaning till alla strandbesökare att vara extra uppmärksamma och försiktiga under sin vistelse vid stranden.