Hon var på väg hem till Stockholm med flyget när hon plötsligt fick ont i magen

Skriven av Henrik R

42 veckor sedan

|

01/08/2023
Alla fick panik.

Natten till lördag födde en kvinnlig passagerare plötsligt ett barn ombord på ett flyg som var på väg från Istanbul till Stockholm. 

Det skriver Aftonbladet.

Passagerarplanet hade varit i luften i omkring en och en halv timme när passageraren Nisrin Sabuncu plötsligt hörde höga röster.

Rösterna visde sig tillhöra en gravid kvinna och planets personal. Kvinnan som var i 30-årsåldern hade plötsligt fått kraftiga värkar. 

- Alla fick panik. Flygpersonalen fick en chock och ville nödlanda i Ukraina. De var rädda för att det skulle hända något, berättar Nisrin Sabuncu, som översatte för kvinnan som bara talade arabiska.

- Någon sa till henne att hon skulle gå ut på toaletten och se om vattnet hade gått. När hon kom tillbaka sa hon att det kom vatten och lite blod. Man såg att hon hade väldigt ont, men hon sa att hon kunde klara av flygturen. Hon höll emot och höll emot men till slut kunde hon inte mer, säger Nisrin Sabuncu.

45 minuter innan flyget landade födde kvinnan en liten pojke. Nisrin Sabuncu och en annan passagerare som var utbildad sjuksköterska hjälpte pojken att komma till världen.

Foto: Privat

När barnet föddes började de andra passagerarna klappa händerna. Den lilla pojken fick ligga på kvinnans bröst, där han låg tills planet landade på Arlanda strax efter midnatt.

Foto: Privat

Där möttes kvinnan och hennes nyfödda son av en ambulans och hennes familj, som tog hand om kvinnans andra barn.