Hygienkrisen på Willys fortsätter: Riskerar böter efter upprepat 'bajskaos'

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Willys riskerar böter efter upprepat 'bajskaos'.

En fortsatt kamp med dålig hygien och gnagarproblem har placerat Willys i Köping i riskzonen för böter. Efter upptäckten av en död mus och omfattande gnagaravföring inom lokalerna, har företaget kämpat med att återställa renligheten, men med begränsad framgång.

Inspektioner avslöjade initialt problemen en fredag, där gnagare hade förorenat både bakstationen och kylutrymmen med avföring, samt att städsutrustningen visade tecken på mögel.

Dessa upptäckter framkallade omedelbara åtgärdskrav från Miljöenheten, betonande en akut risk för livsmedelssäkerheten.

Willys respons blev snabb, med insatser som inkluderade rekrytering av extra städpersonal för att tackla de uppmärksammade bristerna. Denna insats följdes upp av en ny inspektion på måndagen, ledd av miljöinspektör Anna Rosén. Det rapporterar TV4 Nyheterna.

Förhoppningar om en förbättrad situation grusades dock redan vid ankomsten till butiken, där två råttor upptäcktes utanför entrén. Insidan av butiken visade sig även den ha kvarstående problem, med gnagaravföring spridd över flera avdelningar inklusive bake-off, lager och kylar.

Trots försök till förbättring har nu Willys belagts med ett vite om 20 000 kronor. Butiken har till på fredag på sig att genomföra de nödvändiga korrigeringarna för att undvika böter.

I ljuset av den pågående situationen har Willys uttryckt ett starkt engagemang för att lösa hygienproblemen, med ett uttalat mål om att nå "hundra procent fokus" på att adressera och rätta till de uppmärksammade bristerna.

Kommunikationsansvarig Johanna Eurén har kommenterat situationen som "mycket olycklig" och betonar företagets beslutsamhet att säkerställa att alla åtgärder genomförs korrekt.