ICA tar bort populära varan från affären

Skriven av Henrik R

45 veckor sedan

|

05/07/2023
ICA tar bort populära varan från affären.

Ica Kvantum Kronoparken i Umeå har nyligen genomfört en test där de valde att helt ta bort plastpåsar från kassorna. Butiksinnehavaren, Nina Högbom, sa till Västerbottens-Kuriren: "Vi ville pröva att helt ta bort den och se om kunderna klarade sig utan den."

Efter införandet av plastpåseskatten i maj 2020 har priset på plastpåsar ökat avsevärt. Denna förändring har Nina Högbom, märkt bland sina kunder. "Efterfrågan på plastpåsen har minskat rejält sedan skatten infördes, och den fortsätter att sjunka", säger hon till Västerbottens-Kuriren.

I ljuset av denna förändring har butiken valt att genomföra ett test - att avlägsna plastpåsar från kassorna. Testet, som inleddes förra veckan, kommer att utvärderas, och kundreaktionerna har varit blandade.

Högbom säger till Västerbottens-Kuriren att det har varit en blandning av positiva och negativa reaktioner. "Det finns många som har saknat påsarna. Så vi får se hur länge vi fortsätter att testa, det är kunden som bestämmer", säger hon.

Så den framtida statusen för plastpåsarna i denna Ica Kvantum-butik kommer att avgöras av kundernas reaktioner på detta test.