Joel från Uppsala vinner 2,7 miljoner på en bortglömd Trisslott

Skriven av Henrik R

46 veckor sedan

|

08/07/2023
Joel från Uppsala vinner 2,7 miljoner

Joel, en Uppsalabo, blev lördagsmorgonens lyckliga Triss-skrapare i TV4 Nyhetsmorgon, allt tack vare en bortglömd Trisslott i hans plånbok. Den oväntade vinsten, som uppgick till 2,7 miljoner kronor, kommer att användas för att ta körkort, köpa en bil och för att sätta lite extra guldkant på vardagen.

Joel har en vana att köpa ett par Trisslotter varje månad, och juni månad var inget undantag. Under en snabb tur till mataffären köpte han tre Trisslotter, som han sedan glömde bort i sin plånbok i en vecka. När han återfann lotterna blev han chockad över vinsten. Alla tre Trisslotter gav vinst, varav en visade tre klöver-symboler.

"Det blev en total chock och det tog ett tag att landa i känslan. Ett par nätter efter jag skrapade fram vinsten blev sömnlösa," berättade Joel.

Under lördagsmorgonen var det dags för Joel att besöka TV4 Nyhetsmorgon. Vinsten landade på 15 000 kronor i 15 år, sammanlagt 2,7 miljoner kronor. Joel har redan planer för hur han ska använda vinsten.

"Jag vill först och främst ta körkort och köpa bil. Jag vill även passa på att spara en del och sätta guldkant på vardagen," berättade Joel.

Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, hade nöjet att göra Uppsalabon sällskap under Triss-skrapet på TV4.

"Det är alltid lika kul att få vara med vinnarna under denna speciella dag. Det är också roligt att Uppsala fortsätter kamma hem TV-Triss vinster med hela elva tv-skrapare från Uppsala kommun detta år," sa Filippa Jartén.

Lotten som tog Joel till Nyhetsmorgon var köpt hos ICA Kvantum Gottsunda.

Vad tycker du om Joels vinst? Hur skulle du använda pengarna om du vann på Triss? Tror du att Joels vinst kommer att inspirera fler att köpa Trisslotter?