JUST NU: Buss har gått av på mitten - trafiken står still

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bussen har gått av på mitten.

I centrala Sundsvall inträffade en olycka tidigt på måndagsmorgonen där en buss i kollektivtrafiken gick av på mitten på Tunabäcksvägen, vilket ledde till fullständigt stopp i trafiken.

Enligt Elin Andersson, presstalesperson vid polisen, fick bussen sladd och "vikt sig", men rapporter om skadade personer har inte framkommit.

Det rapporterar TV4 Nyheterna.

Räddnings- och bärgningsinsatser påbörjades omedelbart för att hantera situationen. Polisen var på plats för att dirigera trafiken medan bussen väntade på att bli bärgad. Händelsen orsakade betydande trafikstörningar i området.

Nobina, företaget som driver kollektivtrafiken i Sundsvall på uppdrag av Din Tur, bekräftade att ingen ombord på bussen kom till skada.

David Erixson, kommunikationschef på Nobina, meddelade att föraren av bussen var skärrad av händelsen och att stöd och hjälp erbjuds till alla inblandade.

Antalet resenärer som befann sig ombord vid olyckstillfället är fortfarande oklart. En utredning kommer att genomföras för att fastställa orsaken till olyckan och utvärdera händelseförloppet.

Nobina planerar att utföra både tekniska och interna utredningar, och det förväntas att relevanta myndigheter även kommer att följa upp händelsen.