Kan du tro det? Skärholmen-kvinna vinner otroliga 10 miljoner i Joker

Skriven av Henrik R

Kan du tro det?

Skärholmen kunde knappt tro sina ögon förra veckan, när en kvinna i 50-årsåldern vann otroliga 10 miljoner kronor i Joker under Lotto's onsdagsdragning. "Herrejösses! Är det sant?" utropade den glada vinnaren när Svenska Spel Tur delade ut vinstbeskedet.

För en spelprenumeration som kostar 16 kronor, för två Lottorader plus Joker, har vinnaren kunnat överskrida hennes största drömmar. "Jag har en prenumeration på ett paketspel. Det har varit stående i många år, kanske tio. Att vinna så här stort har jag inte ens kunnat fantisera om," säger hon.

Skärholmen-kvinnan behöver tid för att smälta vinsten och planera för hur pengarna ska användas. Hon funderar dock på en husbil och möjligen en bostadsuppgradering.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, var den lyckliga som fick överlämna det glada beskedet. "Mycket glädje blandat med en del chock," beskriver han samtalet.

Under året har fyra Jokervinster om tio miljoner kronor vardera delats ut. Nästa steg för kvinnan i Skärholmen är ett bankmöte för utbetalning av vinsten, vilket är en rutin hos Svenska Spel Tur för belopp över fem miljoner kronor.

Svenska Spel Tur erbjuder också ekonomisk och juridisk rådgivning som en del av deras spelansvarsprogram för att ge de nyblivna spelmiljonärerna den bästa möjliga starten.

Joker är ett tilläggsspel som spelas tillsammans med Lotto. När du spelar både Lotto och Joker kan du tävla om Drömvinsten. Spelen läggs online hos Svenska Spel Tur.