Köpte ägg på Aldi: Fick en rejäl överraskning när de öppnade kartongen

Skriven av Ida Hansson

13 veckor sedan

|

19/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det var nog inte det de hade väntat.

Två kunder från England fick en minst sagt oväntad upplevelse när de hemma öppnade en äggkartong köpt på Aldi.

De hade absolut inte anat att deras frukostförberedelser skulle avslöja en så pass ovanlig syn.

Vid tillagningen av stekta ägg upptäckte de att äggen de knäckt inte bara innehöll enkelgulor. Det första ägget hade två gulor, och överraskningarna fortsatte med att även det andra ägget innehöll dubbla gulor.

Men det var det tredje ägget som verkligen chockerade dem – det innehöll hela fyra gulor?

Denna händelse ledde till att en av kunderna delade sin förvåning med den brittiska tidningen Mirror, och uttryckte hur ovanligt fenomenet verkade vara.

"Hur får man så många gulor i en kartong? Det är så märkligt", skrev de.

Efter det ovanliga "ägg-äventyret" beslutade de att köpa en lott, även om det inte ledde till någon storvinst, efter att ha upptäckt att chansen att stöta på ett ägg med fyra gulor är 1 på 11 miljarder.

Fenomenet med ägg med flera gulor är särskilt associerat med unga hönor vars hormonbalans ännu inte stabiliserats, vilket kan resultera i att flera folliklar lossnar samtidigt.

Enligt reportagemagasinet "Geo" kan detta leda till att ägg med två, tre eller till och med fyra gulor bildas. Trots detta är möjligheten för att flera kycklingar ska kunna utvecklas i samma ägg begränsad på grund av platsbrist, så tvillingar eller trillingar i ett ägg är osannolik.