Kreml ger Ukraina ultimatum: Acceptera Moskvas villkor eller upphör att existera

26/09/2023 06:55

Ida Hansson

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukraina kommer antingen att acceptera Moskvas villkor eller upphöra att existera.

Mest läst idag

Kreml har utfärdat en kraftfull varning till Ukraina, där de klargör att landet måste acceptera Rysslands villkor eller riskera att upphöra som en självständig nation.

Viacheslav Volodin, ordförande för den ryska statsduman, underströk Rysslands oförsonliga hållning i den pågående konflikten.

Ekonomiska och demografiska konsekvenser

Volodin menade att västerländskt stöd till Ukraina leder till ekonomiska problem i västländerna och förutspådde finansiella och demografiska katastrofer för Ukraina om de inte följer Rysslands villkor.

Han citerade statistik som påstår att 54% av Ukrainas befolkning har lämnat landet sedan 2014, vilket antyder att nationen är på gränsen till kollaps.

Fokus på Ukrainas framtid

Volodin nämnde inte någon kris i Ryssland, utan fokuserade istället på att måla upp en dyster bild av Ukrainas framtid om de fortsätter att motstå Moskvas krav.

Hans uttalanden tjänar som en allvarlig påminnelse om Rysslands vilja att trappa upp konflikten för att uppnå sina mål.

Trots Ukrainas tappert försvar och stöd från västvärlden indikerar Kremls senaste hot att Ryssland inte är villigt att backa, vilket väcker oro för Ukrainas och den bredare regionens framtida stabilitet.