Kreml uttrycker oro för "stackars" Tucker Carlson efter Putin-intervju

12/02/2024 08:11

Ida Hansson

Nyheter
Foto: Kreml
Foto: Kreml
Kreml uttrycker oro för "stackars" Tucker Carlson.

Mest läst idag

Kreml har uttryckt oro för att den amerikanska journalisten Tucker Carlson, som genomförde en intervju med Rysslands president Vladimir Putin, kan komma att förföljas av det kollektiva väst.

Kremls talesperson Dmitry Peskov delade dessa farhågor under ett avsnitt av programmet "Moskva. Kreml. Putin," vars utdrag publicerades på Telegram av programmets värd, Pavel Zarubin.

"Det kollektiva väst blir alltmer oförutsägbart; det sänker sig verkligen till vad som helst. Därför fanns det naturligtvis vissa farhågor före intervjustarten att det skulle bli någon form av förföljelse mot denne stackars Carlson. Såvitt jag förstår har han det tufft nu," sa Peskov.

Enligt Kremls representant "förväntade" sig journalisten sannolikt "intensiteten i passionerna" som skulle följa efter intervjun. Peskov tror dock att intervjun har bidragit till Carlsons popularitet.

I samma samtal avslöjade Peskov detaljer om organiseringen av intervjun. Han uppgav att Carlson själv tog kontakt med Kreml och föreslog mötet. Efter att ha granskat hans senaste arbete, rekommenderade Kreml att Putin skulle gå med på intervjun.

Putins intervju med Carlson släpptes på journalistens webbplats och hans konto på X natten till den 9 februari. Den publicerades på Kremls webbplats nästa morgon.

Under de första 24 timmarna fick Carlsons publicering av intervjun på X över hundra miljoner visningar.