Kronprins Frederik tar över: Nu ska han vara regent

Skriven av Henrik R

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nu ska han vara regent.

Kronprins Frederik av Danmark är känd för sitt engagemang och sin dedikation inom många olika områden. Men i augusti väntar en ny och mycket viktig uppgift på honom. Han ska nämligen ta över rollen som regent medan Drottning Margrethe tar semester.

Drottning Margrethe har planerat att tillbringa två veckor i augusti på Chateau de Cayx. Under denna period, från den 10 till den 24 augusti, kommer Kronprins Frederik att vara Danmarks regent och därmed ta över Drottning Margrethes plikter.

Detta har kungahuset bekräftat till Se&Hör.

Detta har kungahuset bekräftat till Se&Hör.

Kronprins Frederik är för närvarande på semester tillsammans med sin fru, Kronprinsessan Mary, och deras barn. Men när han återvänder väntar en ny och viktig uppgift på honom.

Detta är inte första gången Kronprins Frederik tar över sin mors roll. Han har tidigare tagit över regentrollen när Drottning Margrethe har varit förhindrad.

Det är inte första gången Kronprins Frederik får en försmak av hur det är att vara kung i Danmark. Tillbaka i 2021, under perioden den 19 till 25 september, var Drottning Margrethe utomlands, och i detta sammanhang blev Kronprinsen också insatt som tillfällig regent.

Då klarade Kronprinsen det med bravur, och det förväntas naturligtvis också under de 14 dagar han denna gång ska vara regent.