Kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande – de privata detaljerna från festen på Solliden

17/07/2023 11:54

Henrik R

Nyheter
De privata detaljerna från festen på Solliden.

Mest läst idag

Kronprinsessan Victoria, en älskad figur i Sverige, firade nyligen sin födelsedag. Firandet var en succé, med en privat middag med familjen och nära vänner på Solliden. Nu avslöjas de hemliga detaljerna från festligheterna.

En strålande entré

Victoria, 46, gjorde entré på Victoriakonserten i Borgholms slott tillsammans med kungafamiljen. Hon var strålande vacker i en beige H&M-klänning, och publiken hurrade för henne. En mängd artister, inklusive Marcus & Martinus, Petter och Linnea Henriksson, uppträdde för kungafamiljen.

En familjeaffär

Det var extra glädjande att se att prinsessan Madeleine och hennes make Chris O’Neill hade tagit sig tid att vara med under firandet av Victoria. Under konserten delade kronprinsessan ut Victoriapriset till NHL-proffset Erik Karlsson.

Privata firandet på Solliden

Efter konserten åkte kungafamiljen tillbaka till Sollidens slott där de privata festligheterna började. Men det var inte frågan om någon storstilad middag, utan på kvällen var det mycket mer avspänt, ofta ett skönt grillparty på terrassen till badhuset vid Kalmarsund.

Kungens tal och presenter

Under middagen brukar även kungen hålla ett tal till sin dotter och i samband med middagen öppnar Victoria sina privata födelsedagspresenter från familjen.

En lång födelsedag

Det blev med andra ord en lång födelsedag för Victoria, vars firande inleddes redan på morgonen då hon väcktes av prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle med skönsång och jordgubbstårta.