Kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande hotas - oväntad faktor kan ställa till det

Henrik R

48 veckor sedan

|

13/07/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande hotas.

Kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande kan stöta på oväntade problem i år. Enligt meteorolog Charlotta Eriksson från SMHI, kan vädret bli en utmaning under dagen. Trots att det är sommar i Sverige, är solens närvaro inte garanterad, och oväntade regnskurar kan dyka upp när man minst anar det.

Kronprinsessan Victoria fyller 46 år den 14 juli, och firandet inkluderar en offentlig möte utanför Sollidens slott och en konsert i Borgholms slottsruin. Men vädret kan bli en stötesten.

"Inledningen av dagen kommer det ju inte vara någon nederbörd. Det kommer vara en del sol men det kan vara lite moln som växer till också under dagen. Går man in framåt eftermiddag och kvällen så har vi en del skurar som kommer trycka på västerifrån framför allt där över fastlandet, så jag kan inte lova uppehåll under fredag eftermiddag och kväll", säger Eriksson till Svensk Damtidning.

Trots detta, Eriksson tror inte att det kommer att bli några alltför kraftiga regnskurar. "Det skulle kunna förekomma någon skur men det är inget ihållande dagsregn utan då är det någon eftermiddag eller kvällskur och så klarar det upp igen bakom det. Men jag kan inte utlova helt uppehåll."

Fredagen beskrivs dock som den bästa dagen den här veckan för att hålla det stora evenemanget. "Det är bra att det är på fredag just skulle jag säga för då tycker jag att det ser lite mer stabilt ut om man inte vill ha regn just den dagen", avslutar Eriksson.