Kunglig 'Katespiracy' trendar på Twitter: "De är inte Kate och William"

Skriven av Ida Hansson

9 veckor sedan

|

19/03/2024
Foto: X
Foto: X
Bilder på prins William och Kate pryder omslagen på brittiska tidningar, men X (Twitter) användare ifrågasätter deras äkthet.

På senare tid har den brittiska kungafamiljen mött en hel del offentlig granskning, och konspirationsteorier hopar sig från alla håll.

Igår var det kung Charles som stod i strålkastarljuset, då rykten om hans bortgång tog fart på internet. Dessa rykten spreds av olika konton, inklusive några med 'verifierade' blå bockar, vilket ledde till omfattande spridning och förvirring bland allmänheten. Dock avslöjades nyheten snabbt som falsk.

Nu riktas återigen blicken mot Kate och William.

Kate Middleton, prinsessan av Wales, har märkbart varit frånvarande från offentligheten sedan januari, påstått på grund av en bukoperation.

Denna frånvaro har väckt omfattande spekulationer och rykten, vilka ytterligare eldades på av kungafamiljens distribution av en fotoshoppad bild som visade Middleton med sina barn. Kungafamiljen klargjorde senare att bilden faktiskt var fotoshoppad, men av prinsessan själv. Sådana handlingar har bara tjänat till att intensifiera allmänhetens nyfikenhet och oro för hennes välbefinnande.

Nyligen publicerades fotografier av Kate och William som njuter av en dag på en marknad nära deras bostad i Windsor, Adelaide Cottage. Dessa bilder blev snabbt förstasidesnyheter i brittiska tidningar.

Ett ögonvittne vid affären, belägen bara några kilometer från deras hem, uttryckte förvåning över att se dem och noterade att paret såg "glada och friska" ut.

"Efter alla rykten som hade spridits var jag förvånad över att se dem där. Kate var ute och handlade med William, och hon såg glad och välmående ut," sade observatören.

Internet har dock sedan dess ifrågasatt äktheten av dessa bilder.

"Varför vill dessa stora mediekanaler få oss att tro att dessa är Kate och William? Men som vi kan se, är de inte Kate eller William," skrev en X (tidigare Twitter) användare.

En annan tillade, "The Suns förstasida har rubriken 'Great to see you again, Kate' tillsammans med en video som släpptes igår. Inte Kate?"

"Sluta nu. Den kvinnan är inte Kate Middleton," löd en annan kommentar.

Medan rykten fortsätter att spridas på sociala medier har Dagens.com nått ut till den brittiska kungafamiljen för ett uttalande angående deras tillvägagångssätt för att hantera sådana rykten.