Kvinna stal 16 chokladkakor på Coop: Hon var inte bara en vanlig kund

Skriven av Henrik R

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hon var inte bara en vanlig kund.

En 53-årig kvinna som arbetade på en Coop-butik i Lund blev gripna efter att ha stulit 16 chokladkakor och ett paket räkor. Händelsen har lett till en dom för ringa stöld.

Kvinnan hade arbetat med att dela ut smakprov till kunderna i butiken. När hennes arbetspass tog slut vid klockan 18, plockade hon upp några varor innan hon gick. Hon tog 16 chokladkakor, ett paket räkor, ett paket glass och toalettpapper.

Chokladen och räkorna lade hon i en öppen kasse med en tröja över för att skydda dem från värmen.

Utanför butiken blev kvinnan påkommen med att ha stulit choklad och räkor till ett sammanlagt värde av 475 kronor.

En man som hade arbetat i butiken i nästan 13 år och hade specialiserat sig på att förhindra stölder, hade hållit ett extra öga på kvinnan. Han hade följt henne i butiken och observerat hur hon stoppade ner varorna.

Kvinnan hävdade att det var ett misstag och att hon glömde betala för räkorna och chokladkakorna. Hon betalade för de glömda varorna efter att hon greps, precis utanför butiken. När hon greps började hon gråta och blev mycket upprörd.

Den 4 augusti dömdes kvinnan för ringa stöld enligt åtalet och ska betala 40 dagsböter om 70 kronor. Kvinnan har till den 25 augusti 2023 på sig att överklaga domen.