Kvinnans chockerande upptäckt i munnen: Diagnosen förändrade allt

Skriven av Henrik R

Diagnosen förändrade allt.

Jamie Powell, 39, upptäckte en ovanlig bula på sin tunga. Efter att ha konsulterat elva läkare, fick hon ett mardrömsbesked som förändrade hennes liv för alltid.

I december 2019 märkte Jamie Powell, 39, en upphöjd bula på sin tunga. Hon trodde först att det var en följd av att hon hade bitit sig i tungan. Trots att hennes tandläkare försäkrade henne om att det inte var något att oroa sig för, valde Jamie att söka en specialist. Efter fem veckor av väntan kom det chockerande beskedet: det var cancer i tungan.

Efter diagnosen fastställdes det att Jamie led av aggressiv tungcancer. Hon genomgick en åtta timmars operation och 30 rundor av strålbehandling. "De skar bort halva min tunga och ersatte den med vävnader från mitt ben och tog bort lymfkörtlarna i nacken. Jag låg på sjukhuset i tio dagar och kunde inte prata", berättar hon.

Efter att ha lämnat sjukhuset började den verkliga kampen. Jamie var tvungen att lära sig att äta och prata på nytt. Men hon upptäckte snart ett annat problem. "Det var otroligt tråkigt när jag insåg att jag inte kunde kyssa min man Jonathon igen. Jag kommer inte ens ihåg när jag kysste honom senast. Jag grät, jag var ledsen för både mig och honom", säger Jamie.

Trots svårigheterna har Jamie hittat styrka i sin situation. Hon har startat en podcast kallad Young Tongues, där hon och en annan överlevare av tungcancer diskuterar sjukdomen. "Jag tyckte det var viktigt att dela med mig, eftersom jag vet hur jag mådde. Det fanns ingen där ute som såg ut som jag och jag vill inte att någon ska behöva känna som jag", avslutar hon.