Lasse Berghagen tvingas ta en paus - avslöjar sanningen om sin hälsa

Skriven av Henrik R

Foto: Privat
Foto: Privat
Lasse avslöjar sanningen om sin hälsa.

Lasse Berghagen, den älskade svenska artisten, har nyligen tvingats ta en paus från sin musikkarriär på grund av hälsoproblem. I början av juli lades 78-åriga Berghagen in på sjukhus för hjärtproblem och genomgick en ballongsprängning. Detta ledde till att han tvingades ställa in ett evenemang.

Berghagen hade planerat att uppträda på Åland för att fira miljardären Anders Wiklöfs 77-årsdag, men nu ersätts han av den finska Eurovision-kändisen Käärijä. Trots detta har Berghagen varit positiv och uttryckt sin tacksamhet för att ha skrivit signaturmelodierna till både "Allsång på Skansen" och "Lotta på Liseberg".

Berghagen har tidigare varit öppen med sina hjärtproblem. Hans dotter Maria berättade i juli till Aftonbladet att han hade genomgått en operation för några år sedan.

Efter sitt senaste sjukhusbesök sa Berghagen att han kände sig "helt kurant" och att han skulle ta ledigt för att vila och titta på TV.

Berghagen uttryckte sin besvikelse över att behöva ställa in konserten, men han förstår vikten av att ta det lugnt. "Jag tar det lugnt en bra tid framöver. Det får man göra när man börjar närma sig 80," sa han till Aftonbladet.

Vi önskar Lasse en lugnande sommar och ser fram emot att njuta av hans musik på TV tills han kan ta upp gitarren igen.