Legendarisk 90-tals sångare på randen av avgrunden: Hans tysta kamp avslöjad

Jakob A. Overgaard

44 veckor sedan

|

04/09/2023
Grundaren och tidigare sångaren i ett känt rockband lider av leverfel på grund av årtionden av missbruk. Enligt nyliga rapporter är hans tillstånd så allvarligt att bandets manager, Robert Hayes, har bekräftat att han är obotligt sjuk och nära döden.

Om du levde under 90-talet kommer du säkert ihåg hits som "Walkin' on the Sun". Denna låt dominerade topplistorna 1997, och bandet fortsatte att skörda framgångar med låtar som "All Star", "Why Can't We be Friends" och deras version av "I'm a Believer", som blev ännu mer populär tack vare dess medverkan i filmen "Shrek" från 2001.

Denna ikoniska röst bakom dessa hits kommer tyvärr inte att sjunga dessa låtar på scenen igen. Trots att han lämnade bandet 2021, står han nu inför en ännu större kamp: hans hälsa. Enligt Hayes "vilar han hemma, omhändertagen av sin fästmö och hospicepersonal".

Trots hans frånvaro från bandet under de senaste två åren, och att bandet fortsätter att turnera med sin nya sångare, Zach Goode, kommer hans arv att leva vidare. "Hans röst är en av de mest igenkännliga och ikoniska i hans generation. Han älskade sina fans och älskade att uppträda", sa Hayes. Han tillade att även om han fortfarande är med oss, kommer det tyvärr bara att vara för en kort tid. "Vi ber om att folk respekterar hans och hans familjs privatliv under denna svåra tid", avslutade representanten.

Enligt tidningen People var det TMZ som först rapporterade om hans tillstånd, avslöjande att sångaren lider av leverfel efter att ha behandlats för alkoholmissbruk på ett sjukhus, ett missbruk som har pågått i många år. De senaste rapporterna tyder på att han kan ha bara en vecka eller till och med mindre tid kvar att leva.

Hans försämrade hälsa var faktiskt anledningen till att han beslutade att lämna bandet för några år sedan.