Lidl i toppform: Dessa produkter får toppbetyg

Johanna Ekman

3 veckor sedan

|

22/06/2024
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lidl får återigen mycket beröm.

Lidl Sveriges sortiment av ostar har återigen fått toppbetyg i flera oberoende tester, vilket understryker kedjans erbjudande om hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

"Vi är otroligt stolta över vårt breda utbud av ostar och extra stolta över att de får så fina betyg," säger Robert Stekovic, inköps- och marknadsdirektör på Lidl Sverige i ett pressmeddelande.

Milbona Petite Brie var ett av de mest prisvärda alternativen i testerna och prisades för sin krämighet och rimliga prissättning, kostande 55 kronor per 500 grams förpackning.

Fetaosten från Milbona, som också utsågs till en favorit av Allt om mat-panelen, kostar 31 kronor för en 200 grams förpackning. Den erhöll lovord för sin balans mellan syra, sälta och krämighet.

Andra favoriter inkluderar:

En perfekt parmesan
Perfekt. Så lyder det samlade omdömet om Milbonas parmesanost från Lidl när Aftonbladets smakpanel testar nio parmesanostar av sorten Parmigiano reggiano.

”Den billigaste parmesanosten tar juryn till himlen” skriver Aftonbladet om Milbonas vällagrade parmesan som får skyhöga betyg i samtliga kategorier. Lagrad i 24 månader lyfter den vilken pastarätt som helst.

En mjuk mozzarella
Skivad mellan några solmogna tomater eller som topping på pizzan – mozzarellan är en av världens mest populära ostar. Allt om mats testpanel har nu - smakat sig igenom tolv stycken – och de visste precis vad de var ute efter. Enligt juryn ska en mozzarella vara krämig, lite lagom trådig och inte för grynig. Den ska vara mild, men ha en fin balans mellan syra, mjölksmak och diskret sälta. Lidls mozzarella levde upp till kraven och fick en fyra i betyg.

Milbona mozzarella kostar 11 kronor per förpackning (200 gram, varav 125 gram ost) med ett kilopris på 55 kronor.