Livsmedelsbutiksägare tar bort Pepsi-produkter från hyllorna på grund av "anstötligt" logotyp

Skriven av Henrik R

56 veckor sedan

|

17/05/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Han tog bort all Pepsi från sina butikshyllor.

En livsmedelsbutiksägare från Athens, Alabama, fattade ett beslut som delade människors åsikter och utlöste en onlinedebatt efter att han bestämde sig för att inte sälja två specifika Pepsi-produkter.

Phillip Stewart, ägaren av S&Z Grocery, förklarade att han helt enkelt inte kunde sälja något som han själv var emot, och det var NFL, vars logotyp trycktes på de berörda produkterna.

I en intervju med WAFF sade han:

"Jag vill inte stödja dem på något sätt, eftersom jag känner att det bara är fel."

"Jag kan inte med gott samvete sälja produkten eftersom de har logotypen på flaskorna." tillade han.

Genom ett Facebook-inlägg informerade Stewart sina kunder om att han skulle ta bort produkterna från hyllorna eftersom han inte höll med om hur vissa NFL-atleter visade brist på respekt för flaggan genom att böja sig ner under nationalsången.

Ett antal spelare gick ner på knä under nationalsången som en form av protest mot polisvåld och behandlingen av ​​färgade människor.

Stewart förklarade att han förstår fullt ut varför idrottarna protesterade, men han ansåg att "det finns andra sätt att hantera det."

"Det här har skapat uppmärksamhet kring det, och jag är säker på att det kommer något gott ut av det, jag håller bara inte med om taktiken," sade han.

Den här livsmedelsbutiksägaren hade inget emot protestens syfte eller Pepsi. Tvärtom fortsätter han att sälja deras produkter, bara inte dem med NFL-logotypen på dem.

Medan vissa människor ansåg att Stewarts beslut var dumt, fanns det också dem som berömde honom för att stå upp för sina övertygelser.