Lottovinnare vinner miljardvinst: Du kommer att bli överraskad över vad han gjorde med pengarna

Skriven av Henrik R

46 veckor sedan

|

09/07/2023
Du kommer att bli överraskad över vad han gjorde med pengarna

En pensionär som vann den enorma EuroMillions-jackpotten på 200 miljoner euro, motsvarande mer än 1,5 miljarder kronor, valde att använda den stora utbetalningen för att "skydda de levande och ta hand om vår framtid".

Enligt Euronews hemsida har det franska företaget La Française des Jeux (FDJ) bekräftat att donationen har gjorts. Mannen, som vann jackpotten, har skapat en miljöfond med syftet att bevara skogar och biologisk mångfald.

Vinnaren önskar att förbli anonym och har ingen önskan om att bli erkänd för sitt ovanligt generösa val. I ett öppet brev uttrycker vinnaren: "Min dröm har aldrig varit att äga båtar, slott eller fina bilar. Min dröm är att vara till nytta och ge dessa pengar en mening genom att skapa maximal positiv effekt."

Franska medier hävdar att de har identifierat mannen som Guy, en pensionär bosatt i södra Frankrike. Mannen har namngivit sin miljöfond Anyama efter en stad i Elfenbenskusten. Även om det antas att han har haft koppling till detta västafrikanska land, är detaljerna om denna koppling okända.

Strax efter att ha vunnit uttryckte han önskan om att använda pengarna till att gynna samhället i stort. I det öppna brevet skriver han: "Anyama-fonden är resultatet av en djupgående önskan att agera till förmån för naturen och de människor som jag har bekymrat mig om i många år."

Även om fonden har fått namn efter en stad i Elfenbenskusten, kommer donationerna fortfarande att fokusera på Frankrike.

Vad tycker du om denna lottovinnarens beslut? Tror du att fler lottovinnare borde göra liknande donationer? Hur tror du att vi kan uppmuntra mer filantropi bland de rika? Dela gärna dina tankar och åsikter.