Man från Göteborg vann 3,5 miljoner på Eurojackpot

Skriven av Henrik R

44 veckor sedan

|

17/07/2023
Man från Göteborg vann 3,5 miljoner på Eurojackpot.

En man i 40-årsåldern från Göteborg har blivit miljonär efter att ha vunnit 3,5 miljoner kronor på Eurojackpot. Han lade sina rader strax efter sex på fredagskvällen och bara tre timmar senare stod det klart att hans fem rätt på nummerspelet resulterade i en vinst på exakt 3.596 861 kronor.

En chock och glädjetjut

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Daniel Arnkvist ringde för att överraska Göteborgaren med vinsten, blev det en stor chock och glädjetjut. "Nä, det är ett skämt. Det känns helt fantastiskt. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga, vilket otroligt sätt att inleda helgen på", berättade vinnaren skrattandes.

Drömmar som kan bli verklighet

Med 3,5 miljoner kronor på kontot kan vinnaren nu förverkliga flera av sina drömmar. "Det är många drömmar. Jag vill köpa en ny bil direkt och renovera sommarstugan", berättade den nyblivna miljonären. Men det roligaste är att hans flickvän tidigare sagt att de ska gifta sig om han vann på Eurojackpot.

Eurojackpot: Ett europeiskt lottospel

Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 18 olika länder samarbetar. Dragning sker varje tisdag och fredag. Spelet sker genom att välja 5 av 50 nummer samt 2 stjärnnummer av 12 möjliga. Spelet kostar 25 kronor per rad. Vinst delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer. Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro.