Margaux Dietz återvänder till TV efter skandalen

Skriven av Henrik R

Foto: Wikipedia Commons
Foto: Wikipedia Commons
Margaux Dietz återvänder till TV efter skandalen.

Efter en kontroversiell incident där influencern och TV-profilen Margaux Dietz, 32, filmade och hånade en skadad man i sin trapp, verkar hon nu vara på väg tillbaka till TV-rutan.

Trots den omfattande kritiken och en polisanmälan som följde händelsen, kommer Dietz snart att synas som en av deltagarna i det populära programmet "Fångarna på fortet" på TV4.

Händelsen, där Dietz filmade den skadade mannen, blev snabbt viral. Videon mötte omedelbar kritik, vilket ledde till att Dietz förlorade sponsorer, samarbeten och många följare på sociala medier. Hon försökte förklara sitt beteende genom att säga att hela hennes liv var "content".

I videon skrattar Dietz och låter till och med sin unga son peta på mannen. En tredje person filmade händelsen, och videon publicerades sedan på Dietz sociala medier.

För att försöka rentvå sitt namn medverkade Dietz i en dokumentär på SVT om sig själv, videon och dess efterdyningar. Dokumentären möttes dock av kritik.

Kulturjournalisten Johan Hilton kommenterade:

”Det drev som Dietz utsattes var naturligtvis absurt, gällt och överdrivet. Men att SVT lånar ut sig till varumärkesrehabilitering är ändå magstarkt.”

Trots all kritik och kontrovers verkar det nu som att Dietz är på väg tillbaka till rampljuset.

Aftonbladets journalist Markus Larsson förutspådde tidigare att sponsorer och jobb skulle återvända till Dietz, med kommentaren: "Tillräckligt många följare i sociala medier brukar i längden vara viktigare än moral."

Det återstår att se hur publiken kommer att reagera på Dietz återkomst till TV.

Klicka här för att komma tillbaka