Norges kung Harald inlagd

Skriven av Henrik R

41 veckor sedan

|

29/08/2023
Nyheter
Photo: Shutterstock.com
Photo: Shutterstock.com
Norges kung Harald inlagd

Den 86-årige kungen Harald av Norge har blivit sjukskriven på grund av en förkylning, enligt ett uttalande från det norska hovet.

"Hans Majestät kungen blev sjukskriven i kväll på grund av en förkylning. Han har råtts att ta det lugnt de närmaste dagarna. Kungen kommer därför inte att kunna genomföra det planerade programmet i Skaun imorgon," står det i pressmeddelandet.

Kung Harald har haft en rad hälsoproblem under de senaste åren. År 2020 blev han inlagd på Rikshospitalet i Oslo med andningssvårigheter och fick en hjärtklaff utbytt.

Året efter krävdes en operation i knäet för smärtor i benet. Han drabbades också av coronaviruset 2022, men hade endast milda symptom. Senare samma år blev han inlagd på grund av en infektion och feber.

Fortsatta Hälsoutmaningar

Kungen har fortsatt att kämpa med sin hälsa, inklusive en tredje infektion i maj och en operation för att ta bort ett födelsemärke i april.

"Kungen har fått en infektion som måste behandlas och kommer därför att vara på sjukhuset några dagar. Tillståndet är stabilt," meddelade det norska kungahuset.