Normal skapar debatt med nya produkter: "Ingenstans bör de här höra hemma"

Skriven av Henrik R

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ingenstans bör de här höra hemma

Normal har nyligen inlett ett samarbete med det skandinaviska företaget Sinful, vilket innebär att sexleksaker nu kan hittas i deras butiker. Detta har lett till att flera kunder har uttryckt sina åsikter på Facebook.

Kundernas reaktioner

Vissa kunder är glada över det nya sortimentet, medan andra är djupt upprörda. En kund vid namn Majken Salvesen, som B.T. har intervjuat om de nya produkterna, säger: "Kanske är det bara jag som är gammaldags, men jag tycker inte att det hör hemma på ett ställe som Normal."

Å andra sidan finns det kunder som tycker att det är positivt att butikskedjan normaliserar köp och försäljning av sexleksaker. Kunden Heidi Henriksen berättar för mediet: "När jag var ung fanns det bara de där skumma butikerna, där man kunde sluta med att använda andra olämpliga saker. Jag tycker det är bra att Normal bidrar till att göra det mer normalt. Det är föråldrat och förvrängt att det ska döljas."

Normal kommenterar debatten

Susanne Hounsgaard, Chief Commercial Officer hos Normal, har följt debatten på sociala medier och påpekar att det inte är något nytt att de säljer sexleksaker, eller som de kallar det, "vuxenleksaker".

"Vi har gjort det i mindre skala under lång tid. Vi säljer också graviditetstester, kondomer och glidmedel," säger hon och tillägger: "Nu har vi inlett ett samarbete med Sinful, där vi medvetet har hållit det i en mycket oskyldig och lekfull stil, och det har gjort att fler har lagt märke till att vi säljer den typen av produkter."

På grund av den feedback de har fått överväger de nu att omplacera produkterna i butikerna, så att de inte är i ögonhöjd för minderåriga, berättar Susanne Hounsgaard för B.T.