Nu händer det: Stor matvarubutik lovar prisminskningar

Ida Hansson

41 veckor sedan

|

27/09/2023
Nyheter
Foto: Wikipedia Commons
Foto: Wikipedia Commons
Är det nu det vänder?

Efter en period av stigande matpriser i Sverige, har Coop Sverige nu meddelat att de kommer att sänka priserna på ett 70-tal varor.

Detta kommer som en reaktion på den ökade debatten kring matpriserna, där även finansminister Elisabeth Svantesson och Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar har uttryckt sin oro.

Coop Sverige har tidigare genomfört prissänkningar och fortsätter nu i samma riktning, med fokus på att erbjuda sina medlemmar bättre priser.

Coop Sverige har utlovat prisminskningar som en del av en kampanj som sträcker sig från den 2 till den 29 oktober. Det meddelar Coop i ett pressmeddelande.

Marie Nygren, VD för Coop Sverige, säger att de kommer att fortsätta med en "väldigt tydlig strategisk riktning mot att ge bäst pris för våra medlemmar".

Detta kommer i kölvattnet av Konkurrensverkets razzior mot flera livsmedelsföretag i Sverige, på grund av misstankar om olämpligt samarbete kring prissättning.

"Vi fortsätter med en väldigt tydlig strategisk riktning mot att ge bäst pris för våra medlemmar," säger Marie Nygren i pressmeddelandet.