Nya bilder visar: Efter vaccineringen - Norges kronprinsessa Mette-Marit åter ute i offentligheten

29/06/2023 10:37

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Trots sin kroniska lungsjukdom och den allvarliga hälsofaran vid en potentiell covid-19-infektion, ses Norges kronprinsessa Mette-Marit nu på nya bilder ute i offentligheten. Detta efter att hon har fått sitt vaccin, vilket bekräftades av Norska hovet. Mette-Marit, som har levt med diagnosen lungfibros sedan 2018, tillhör en riskgrupp och har därför prioriterats för vaccination. Detta bekräftades av biträdande kommunikationschef på hovet, Sven Gj. Gjeruldsen. Sedan pandemin bröt ut, har kronprinsessan mest hållit sig till hemmakontoret. Men nu, efter vaccineringen, har hon tagit steget ut i offentligheten igen. En mycket speciell uppgift väntade på kronprinsparet denna vecka, med nya bilder som släppts av det norska hovet. Bilderna visar kronprinsessan och kronprins Haakon på en paddlingstur tillsammans med fyra unga personer. Arrangemanget anordnades i samarbete med Norsk friluftsliv och Oslo Kajakklubb. "Under det senaste året har naturen varit en viktig paus för många och utomhusorganisationerna har varit mycket aktiva", skriver hovet på Instagram. Många norrmän har berörts av dessa nya bilder. Förutom glädjen över att se kronprinsparet bland folket igen, uppskattas också deras fokus på friluftslivets vikt. En kommentar till inlägget lyder: ”Ett så trevligt och underbart projekt. Tänk om journalisterna kunde berätta om detta – så inspirerande och upplyftande för ungdomar”.  

Mest läst idag

Trots sin kroniska lungsjukdom och den allvarliga hälsofaran vid en potentiell covid-19-infektion, ses Norges kronprinsessa Mette-Marit nu på nya bilder ute i offentligheten. Detta efter att hon har fått sitt vaccin, vilket bekräftades av Norska hovet.

Mette-Marit, som har levt med diagnosen lungfibros sedan 2018, tillhör en riskgrupp och har därför prioriterats för vaccination. Detta bekräftades av biträdande kommunikationschef på hovet, Sven Gj. Gjeruldsen.

Sedan pandemin bröt ut, har kronprinsessan mest hållit sig till hemmakontoret. Men nu, efter vaccineringen, har hon tagit steget ut i offentligheten igen. En mycket speciell uppgift väntade på kronprinsparet denna vecka, med nya bilder som släppts av det norska hovet.

Bilderna visar kronprinsessan och kronprins Haakon på en paddlingstur tillsammans med fyra unga personer. Arrangemanget anordnades i samarbete med Norsk friluftsliv och Oslo Kajakklubb.

"Under det senaste året har naturen varit en viktig paus för många och utomhusorganisationerna har varit mycket aktiva", skriver hovet på Instagram.

Många norrmän har berörts av dessa nya bilder. Förutom glädjen över att se kronprinsparet bland folket igen, uppskattas också deras fokus på friluftslivets vikt. En kommentar till inlägget lyder: ”Ett så trevligt och underbart projekt. Tänk om journalisterna kunde berätta om detta – så inspirerande och upplyftande för ungdomar”.