Obehaglig upptäckt på flygplan: Blodfläck från tidigare passagerare

Henrik R

53 veckor sedan

|

07/07/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En passagerare på ett Air France-flyg från Paris till Toronto fick en obehaglig överraskning när han upptäckte en märklig lukt under sitt säte. Det visade sig vara en halvmeter lång fläck av blod och avföring, som hade lämnats kvar från en tidigare passagerare.

Passageraren, som reste med sin fru och två katter, misstänkte först att det var deras husdjur som hade orsakat lukten. Men efter att ha kontrollerat katternas burar och upptäckt att allt var som det skulle, böjde han sig ner och upptäckte den mörka fläcken på golvet.

Flygvärdinnan bekräftade att fläcken bestod av blod, och efter att ha dubbelkollat med huvudkontoret i Paris, avslöjades det att en man hade drabbats av en "blödning" på just den platsen dagen innan.

Passageraren, som är journalist och har bevakat Beirut i 20 år, uttryckte sin chock över upptäckten. "Jag har upplevt krig, flyganfall, sett mord, bilbomber och med nöd och näppe överlevt hamnexplosionen. Jag trodde att jag hade sett allt, jag förväntade mig inte att hitta mer blod än jag sett i Beirut på ett Air France-plan", sa han.

Händelsen har väckt kritik mot Air France, både från passageraren och hälsoexperter. Passageraren kritiserade hur personalen hanterade situationen, och påpekade att han hade tagit med sig blodet hem. "De skickade hem mig med en biologisk fara", sa han till CNN.

Hälsoexperter har också uttryckt oro över situationen. "Det här är en mycket ohygienisk situation och vi vet inte vad passageraren led av eller om det var smittsamt", sa läkaren Richard Dawood till CNN.

Efter händelsen har Air France erbjudit mannen en kupong värd 500 dollar och att betala för att få katterna rengjorda. Mannen tackade dock nej till erbjudandet.

Air France har bekräftat händelsen för CNN, men kan inte svara på var och när den första städningen efter blödningen ägde rum.