Ostadigt väder fortsätter: Skurar och regn över hela Sverige

Skriven av Henrik R

42 veckor sedan

|

01/08/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Skurar och regn över hela Sverige.

Det lågtrycksbetonade vädret fortsätter att dominera över Sverige, och någon större förändring är inte att vänta under den närmaste 10-dygnsperioden. Skurar är utbredda över norra Svealand och Norrland, och lokalt kan det komma stora regnmängder och åska.

Under morgonen rör sig ett mer sammanhängande regnområde in över södra Sverige, vilket berör södra Götaland samt Öland och Gotland. Norra Götaland och södra Svealand får under första halvan av dagen moln som varvas med en del sol.

Efterhand ökar molnigheten och i främst de östra landskapen drar regn in under eftermiddagen. I de västra landskapen är det mest uppehåll, men lokalt kan någon skur förekomma även här.

Kommande natt passerar skurar som kan vara kraftiga över östra Svealand och en front med mer sammanhängande regn drar in österifrån över Norrland.

Hur långt söderut fronten sträcker sig är osäkert, men stora delar av Norrland och även Dalarna kan komma att beröras. I övriga Svealand och Götaland väntas växlande molnighet och lokala skurar.

Under torsdag drar ett lågtryck in söderifrån som ger regn över stora delar av Götaland och Svealand.

I Norrland fortsatt regn till en början, men fronten rör sig bort norrut efterhand. Bakom fronten väntas skurar.

Det ostadiga vädret ser sen ut att fortsätta under såväl veckoslutet som i början av nästa vecka. Skurarna fortsätter att dominera väderläget och det varvas med frontpassager med mer sammanhängande regn.