Ovanligt regn av hundbajs förvånar Stockholmare

11/02/2024 16:56

Ida Hansson

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Förvandlade ett gammalt, rostigt rör till en obehaglig "bajskanon".

Mest läst idag

I en händelse som skakat invånarna i Vasastan, Stockholm, inträffade en ovanlig olycka där en sprängning i samband med tunnelbanearbeten under onsdagskvällen oväntat förvandlade ett gammalt, rostigt rör till en obehaglig "bajskanon".

Sprängningen, som ägde rum vid 21.40 i Birkastan nära Vikingagatan, orsakade att cirka 50 hundbajspåsar oväntat sköts upp i luften och spreds över bilar, fasader, trottoarer, och till och med över tak till en innergård.

Emma Sahlman, pressansvarig för Nya tunnelbanan, beskrev den kraftiga effekten av sprängningen och hur innehållet i röret, likt en ballong fylld med mjuk massa, exploderade och skapade ett oväntat regn av hundbajs över området. Det rapporterar Mitt i, som även var först med att rapporterar om detta "skitproblem".

Boende i närheten har tidigare vant sig vid ljudet av sprängningar under kvällstid, men inget kunde förbereda dem på synen som mötte dem följande morgon. En boende vittnade om att röret, från vilket "bajset" skjutits ut, till och med började ryka efter händelsen.

Denna incident har inte bara orsakat störningar utan även väckt oro och frustration bland lokalbefolkningen, särskilt då vissa uttryckte att sprängningarna sker för sent på kvällen, vilket stör barnens sömn.

Det aktuella röret, som ligger i norra änden av Solvändan och sticker upp en bit ur marken, visade sig inte tillhöra tunnelbaneprojektet och fanns inte med på några kartor över områdets infrastruktur.

Det antyds att hundägare under en längre tid använt röret för att slänga hundbajspåsar, något som tunnelbaneprojektets ledning inte hade förutsett. Som en följd av detta kommer röret nu att tätas, troligen med betong, för att förhindra framtida incidenter.

Saneringsarbete påbörjades omedelbart för att rengöra de drabbade områdena, även om arbetet komplicerats av nyliga minusgrader.