PostNord säger ja till nytt kundkrav

Henrik R

48 veckor sedan

|

22/08/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
PostNord säger ja till nytt kundkrav.

PostNord, Sveriges ledande post- och logistikföretag, har nyligen meddelat att de kommer att acceptera det digitala ID-kortet som lanserades av BankID i juni. Detta kommer som ett svar på kundernas krav och är en del av företagets strävan att göra paketleveranser så smidiga som möjligt.

BankID:s digitala ID-kort, som betraktas som en godkänd form av legitimation, har stött på problem sedan dess lansering.

Bland annat har Systembolaget valt att neka ID-kortet, och det har inte heller varit möjligt att använda det vid utlämning av post. Men nu har PostNord beslutat att acceptera det digitala ID-kortet som en form av legitimation.

"Den nya tjänsten är något som efterfrågats och är ytterligare en lösning för att göra paketleveranser så smidiga som möjligt, för både ombud och mottagare", säger PostNord i ett pressmeddelande.

Förändringen innebär att PostNords kunder nu kan legitimera sig direkt i mobilen och hämta ut sina paket. "Ibland glömmer man plånboken hemma, vilket vi anser inte ska stå i vägen för våra kunder när de vill hämta ut sina paket", säger ombudschefen Mathias Olsson.

Han försäkrar att det digitala ID-kortet är ett säkert alternativ för legitimering och hoppas att det kommer att effektivisera paketutlämningarna. "Den nya lösningen är ett lika säkert och simpelt alternativ som, framförallt, gynnar våra kunder som inte har möjlighet att använda PostNord-appen eller fysisk legitimation", säger Olsson.

Legitimering med det digitala ID-kortet sker i tre steg: Kunden identifierar sig i BankID-appen för att öppna sitt digitala ID-kort. I appen visas ID-kortet i två minuter. Sedan behöver kunden identifiera sig igen. På ID-kortet visas ansiktsbild, namn, personnummer och ålder, säkerhetsdetaljer samt en rörlig QR-kod för validering av ID-kortet.

Detta är ett stort steg framåt för PostNord och deras kunder, och det kommer att vara intressant att se hur andra företag kommer att reagera på detta beslut.