Prins William står inför officiella åtaganden utan Kate Middleton vid sin sida

Skriven av Ida Hansson

7 veckor sedan

|

04/04/2024
Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons
Kate Middleton kommer inte vara vid hans sida.

I en oväntad utveckling av kungliga åtaganden kommer Prins William att genomföra officiella besök utan sin fru, Kate Middleton, vilket markerar en betydande förändring i det kungliga parets vanliga framtoning.

Detta sker mot bakgrund av att Prinsessan av Wales, Kate, har meddelat att hon kommer att genomgå förebyggande kemoterapi, vilket innebär att hon inte kommer att kunna delta i de kungliga åtagandena under 2024.

Kate, som har blivit känd för sin jordnära personlighet och intressen som vildsimning och beer pong, har tillsammans med William tidigare deltagit i en rad offentliga och privata evenemang.

Deras gemensamma resa till den franska skidorten Méribel förra året, där de njöt av avkopplande stunder med familjen, är bara ett exempel på deras tid tillsammans.

Men nu, med Kates behandling framför sig, kommer William att behöva representera kronan ensam vid flera viktiga tillfällen. Det rapporterar news.com.

Bland dessa åtaganden märks en betydande resa till Frankrike, där han utan Kate vid sin sida kommer att delta i 80-årsminnet av D-dagen i Normandie.

Detta evenemang, som är av stor betydelse för både kungafamiljen och nationen, förväntas locka ledare från hela världen.

Trots att Buckingham Palace har uttryckt att även Kung Charles, som för närvarande också genomgår cancerbehandling, kan komma att närvara vid D-dagsfirandet, är det William som bekräftats delta.

Hans ensamma närvaro vid dessa och andra evenemang under våren och sommaren kommer att bli en påtaglig påminnelse om Kates frånvaro.