Ryska skolbarn får militärutbildning: Gräver skyttegravar och kastar granater

26/09/2023 08:26

Ida Hansson

Nyheter
Foto: Wikipedia Commons
Foto: Wikipedia Commons
Enligt en omfattande undersökning av CNN får ryska skolbarn alltmer militär utbildning.

Mest läst idag

Rapporten avslöjar att Ryssland investerar kraftigt i att förbereda sin unga generation för krigföring.

Barn så unga som i förskoleåldern kläs i uniformer och genomgår marscheringsövningar. Äldre barn lär sig färdigheter som att gräva skyttegravar och kasta granater.

Militärutbildning som en del av skolundervisningen

Fokus på militär utbildning i ryska skolor har intensifierats, med barn så unga som sju år som får grundläggande militär utbildning och deltar i militärparader.

Dessutom har den ryska presidenten undertecknat en lag som introducerar en ny obligatorisk kurs i ryska skolor kallad "Grundläggande säkerhet och försvar av moderlandet".

Denna kurs inkluderar besök på militära anläggningar och drönarutbildning. Gymnasieelever får till och med träning i användning av skarp ammunition.

Militär-patriotiska klubbar i skolor

Enligt Rysslands utbildningsminister, Sergej Kravtsov, finns det cirka 10 000 "militär-patriotiska" klubbar i ryska skolor, som involverar cirka 250 000 individer. Dessa klubbar avviker betydligt från den vanliga skolundervisningen och fokuserar istället på att undervisa om Rysslands militära framgångar och införa militär-patriotiska värderingar hos barnen.

Direkt stöd till den ryska militären

CNN rapporterar också att skolbarn direkt stöder den ryska militären.

Till exempel har tonårsflickor från den ryska staden Ussurijsk sytt förband märkta "vän" eller "fiende", medan barn från staden Vladimir har sytt balaklavor till soldater.