Sinead O'Connor har gått bort

Henrik R

50 veckor sedan

|

26/07/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sinead O'Connor har gått bort.

Den kända sångerskan Sinead O'Connor har tyvärr lämnat oss. Det rapporterar den irländska tidningen Irish Times. Orsaken till dödsfallet är fortfarande okänd. Sångerskan blev bara 56 år gammal.

Sinead blev världskänd när hon släppte megahiten 'Nothing compares 2 U' 1990, en låt som ursprungligen släpptes av artisten Prince. Hon lämnar efter sig tre barn och en legendarisk status inom brittisk musik.

Sinead O'Connor, född den 8 december 1966 i Dublin, Irland, slog igenom i musikvärlden i mitten av 1980-talet och har sedan dess haft en betydande karriär med sin unika röst och musikaliska stil. Hon fick sitt stora genombrott 1990 med singeln "Nothing Compares 2 U", som skrevs av Prince. Låten toppade hitlistorna och cementerade hennes status som en internationell stjärna.

Hennes debutalbum "The Lion and the Cobra" från 1987 mottogs väl av kritiker och blev en språngbräda för hennes karriär. O'Connor är känd för sin politiska och samhälleliga aktivism. Hon har ofta använt sin berömmelse för att tala om kontroversiella ämnen och kämpa för mänskliga rättigheter och social rättvisa.

Sinead O'Connor har lämnat ett betydande avtryck på musikvärlden med sin starka röst. Nedan kan du lyssna på en av hennes absolut största hits någonsin.