SMHI: Fortsatt ostadigt väder och svala temperaturer

Skriven av Henrik R

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Fortsatt ostadigt väder och svala temperaturer.

Det ostadiga vädret fortsätter att dominera över Sverige, med lågtryck som styr väderläget. En front med regn ligger relativt stilla över södra Norrland, med regn som lokalt kan vara kraftigt. Det skriver SMHI.

Regnet, som har sin tyngdpunkt över norra Hälsingland, Härjedalen, Medelpad och sydligaste Jämtland, förväntas minska i intensitet under kvällen. Längre upp över Norrland kan det förekomma lite lätt duggregn här och var.

I södra Sverige råder det växlande molnighet med tidvis sol. Dock drar det under dagen in en och annan skur med en byig sydvästvind i västra Götaland. I kväll rör sig ett mer sammanhängande regn in över västkustlandskapen.

Regnet kan på sina håll vara ihållande och ha inslag av åska. Natten till torsdag når regnet även inre delen av Götaland.

På torsdag splittras regnet upp och berör då en rätt stor del av Götalands fastland samt då även delar av Svealand.

Regnet över södra Norrland är dock det inte så mycket kvar av då; det ersätts av mera allmänt skurbetonat väder över både södra och norra Norrland. Fortsatt relativt låga temperaturer för årstiden med ganska allmänt 15-20 grader.

Mot veckoslutet är prognosen väldigt osäker, men lågtrycken är fortsatt nyckelspelarna. Ett lågtryck fördjupas över Finland och ser ut att kunna beröra Norrland med regn.

Samtidigt är ett nytt lågtryck på ingång från Brittiska öarna, vilket skulle kunna föra upp varmare luft över landet. Men hur det hela spelar ut återstår att se.