SMHI: Regn i söder, solglimtar i norr och ett omfattande lågtryck i sikte

Skriven av Henrik R

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Regn i söder, solglimtar i norr och ett omfattande lågtryck i sikte

Ett regnområde som för närvarande ligger över Götaland kommer under dagen att sprida sig över Svealand och sydligaste Norrland. Lokalt kan detta ge rikliga mängder regn.

Längre norrut kommer det att lätta upp söderifrån, med växlande molnighet och sol på många håll, och endast lokala skurar. Ett undantag är norra Norrlands inland och fjälltrakter, där mycket moln och delvis regn kan dröja kvar.

Veckoslut med mer utrymme för sol

Imorgon väntas regn och skurar dröja kvar över östra Svealand och Norrlands kustland. På eftermiddagen kommer det även att bildas skurar i stråk över nordligaste Götaland, västra Svealand och norra Norrlands inland och fjäll, lokalt med åska. I övrigt kommer det att vara varierande molnighet med solstunder på flera håll.

Under helgen kommer det generellt att vara växlande molnighet med en del sol. I Svealand kan det dock förekomma en del skurar.

Nästa vecka kan inledas med omfattande lågtryck

På måndag väntas ett nytt omfattande lågtryck röra sig in över landet från söder. I samband med detta kan det bli besvärligt väder, med stora regnmängder på många håll. Från slutet av nästa vecka ser väderläget ut att stabiliseras en del.