Sökandet fortsätter: Tvååriga Emile är fortfarande försvunnen

Henrik R

52 veckor sedan

|

12/07/2023
Tvååriga Emile är fortfarande försvunnen

Det är nu över två dagar sedan den tvååriga franska pojken Emile försvann från sina farföräldrars trädgård i den franska staden Vernet i Alpes-de-Haute-Provence, sydvästra Frankrike. Trots intensiva sökinsatser har han ännu inte hittats.

Emile försvann på lördagseftermiddagen, strax efter att han vaknat från sin tupplur. Hans farföräldrar hade planerat att ta en bilresa med honom, men han försvann ur deras synfält. Sedan dess har en stor sökinsats pågått, med hundar, två helikoptrar utrustade med värmekänsliga kameror och drönare med värmekänsliga kameror.

Marc Chappuis, prefekt för Alpes-de-Haute-Provence, informerade pressen om sökinsatsen på måndag kväll. Han berättade att mer än 800 personer har deltagit i sökandet efter Emile inom en radie av fem kilometer från platsen där han försvann. Trots detta har de ännu inte lyckats hitta honom.

Rémy Avron, åklagare i Digne-les-Bains, har uppmanat allmänheten att inte bege sig till området där Emile försvann. Han meddelade att området nu kommer att stängas av för allmänheten, och endast de som bor inom avspärrningen kommer att tillåtas att gå in.

"Vi kommer inte att sluta leta, vi förlorar inte hoppet, men vi ändrar sökmetoden eftersom den inte har gett resultat," sa Avron.

På tisdagen kommer sökandet att fortsätta med hjälp av gendarmeriets hundar, i tillägg till de mänskliga resurserna. Avron förklarade att det finns tre typer av hundar som används i sökandet: hundar som kan känna igen mänskliga molekyler, hundar som kan hitta "luktspår" från människor, och slutligen hundar av rasen St. Hubert, som enligt Avron har "mycket avancerade" egenskaper.

Staden Vernet är i chock över händelsen. "Vi är förfärade. Familjen är välkänd här, de har semestrat här i flera år," sa stadens borgmästare, Francois Balique, till La Parisien.