Solen återvänder till hela Sverige

Henrik R

46 veckor sedan

|

30/07/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Solen återvänder till hela Sverige.

Solen kommer att lysa upp himlen över hela Sverige under helgen, till glädje för alla solälskare. Efter en varm och solig start på sommaren har vädret varit en besvikelse för alla som gillar att sola och bada.

Men under helgen kommer solen att bryta igenom lågtrycket på de flesta platser i landet, med temperaturer som varierar mellan 20 och 24 grader.

Men det kommer inte bara vara solsken. Regn kommer också att falla på vissa platser under helgen. På lördagsförmiddagen kommer regnet att hålla i sig över Norrlandskusten, men det kommer att försvinna därifrån under eftermiddagen.

Samtidigt kommer ett nytt regnområde att dra in över västkusten på förmiddagen, men det ser ut att bli bättre där på söndagen.

Meteorologen Pall Agust Thorarinsson förklarar att de som inte får en fin lördag kommer att få en fin söndag. Solstrålarna kommer att hitta tillbaka till stora delar av landet.

"Sommaren syns till igen på de allra flesta platser", säger Thorarinsson.

Men solskenet kommer att vara kortvarigt. Ett nytt lågtryck är på väg in, vilket kommer att medföra regn och lägre temperaturer nästa vecka.

"Under tisdagen närmar sig ett lågtryck från sydväst med ett nytt regnområde som rör sig upp över landet", förklarar Lars Magnus Joelsson, meteorolog vid SMHI.

I Stockholm kan det bli upp till 24 grader under lördagen, medan Eskilstuna kan få 23, Malmö 22 och Norrköping kan få upp till 25 grader. Även på söndagen ser det ut att bli fina temperaturer, med 21 grader i Umeå, 20 i Göteborg och 21 i Växjö.

Många saknar den riktiga sommarvärmen som vi hade i början av juni. Men hoppet om att den värmen ska återvända är inte helt ute. Vissa prognoser pekar på att det kan bli mycket varmt i augusti. Dock ser det ut att bli växlande väder nästa månad, med åska och skurar på vissa platser.