Stewardessa skickade avslöjande meddelande om Prigozjins privatflyg innan fatal flygkrasch

Henrik R

42 veckor sedan

|

25/08/2023
Nyheter
Foto: Private
Foto: Private
Stewardessa skickade avslöjande meddelande om Prigozjins privatflyg innan fatal flygkrasch

39-åriga Kristina Raspopova, som var stewardessa ombord på Jevgenij Prigozjins privatflyg, skickade ett avslöjande meddelande till sin familj innan planet lyfte.

Hon rapporterade om en "oförklarlig försening" och att flygplanet blev "reparerat" före flygningen.

Enligt uppgifter från Telegram-kanalen VChK-OGPU, var det Raspopova som skickade meddelandet till ett familjemedlem om en "oförklarlig försening" innan planet lyfte.

"Hon sa att hon var i Moskva och att hon skulle flyga idag eller imorgon," berättade familjemedlemmet för VChK-OGPU. "Planet var under underhåll eller fick några akuta reparationer. De väntade på planet. Det var någon form av underhåll, och inte något särskilt."

Några timmar senare kraschade flygplanet, vilket tros ha kostat Prigozjin och nio andra personer livet. Ombord på privatflygplanet fanns totalt tio personer, inklusive tre besättningsmedlemmar, som alla har mist livet, enligt Rysslands nödministerium.

Efter flygkraschen har jordiska rester av sju passagerare och tre besättningsmedlemmar påstås ha hittats. Daily Star rapporterar att detta också inkluderar Raspopova.

Det är viktigt att understryka att det inte har officiellt bekräftats att Wagner-ledaren Jevgenij Prigozjin är död. Ryssland har bekräftat att Prigozjin är bland de omkomna i flygkraschen, men det är naturligtvis svårt att ta detta för gott.

Det finns också rykten om att en annan Wagner-ledare, Dmitrij Utkin, som var med och bildade gruppen och själv kallas "Wagner", skulle ha omkommit i flygkraschen.