Stora förändringar i SVT:s "Mästarnas mästare"

Henrik R

43 veckor sedan

|

22/08/2023
Nyheter
Foto: SVT
Foto: SVT
Store förändringar i SVT:s "Mästarnas mästare"

SVT:s populära program "Mästarnas mästare" genomgår en ansiktslyftning inför den sextonde säsongen, som spelas in i Spanien och visas våren 2024.

I den kommande säsongen kommer alla deltagare att tävla samtidigt, inte uppdelade i två grupper som tidigare. Tävlingarna kommer att utföras både i lag och i par, och flera nya grenar kommer att introduceras. Dessutom försvinner Pernilla Wiberg, som tidigare lett kvaltävlingen "Mästarkvalet", från programmet.

Bland deltagarna finns profiler som speedwaykungen Tony Rickardsson, alpindrottningen Anja Pärson, Frölundaikonen Joel Lundqvist, landslagsveteranen Sebastian Larsson och cyklisten Emma Johansson. De kommer att tävla om att ta över pokalen från skridskohjälten Nils van der Poel, som vann finalen 2023.

Den nya producenten Clara Mannheimer utlovar "tuffare och mer utmanande tävlingar än någonsin". Hon ser fram emot att vara med och förädla ett så älskat format som "Mästarnas mästare".

Förra säsongen i Montenegro bjöd på dramatiskt väder, där deltagarna stundtals fick kämpa mot vädergudarna. Det återstår att se om vädret i Spanien kommer att utmana produktionen på samma sätt.

Publikens Förväntningar

Förändringarna i "Mästarnas mästare" har väckt nyfikenhet och förväntan bland tittarna. Med nya tävlingsformat och en spännande deltagarlista ser många fram emot en ny och fräsch säsong av programmet.