Storförsäljning väntas i Ullared

Skriven av Henrik R

Gekås i Ullared, Sveriges största varuhus, förutspår en rekordsommar 2023. Trots den höga inflationen och stigande kostnader för många hushåll, strömmar kunderna till varuhuset.

"Om man väljer att semestra hemma, som jag tror att många kommer att göra, så är vi förhoppningsvis ett givet utflyktsmål", säger Gekås vd Patrik Levin till SVT.

Den främsta orsaken till den nya prognosen är den höga inflationen. De stigande priserna gör att Gekås förutspår en rekordsommar.

Inte bara svenskar som stannar hemma på semestern väntas besöka Gekås i sommar. Den svaga kronan har gjort det gynnsamt för danska medborgare att shoppa loss på svensk mark.

"Vår danska trafik hit har ökat med nästan 70 procent i år", berättar Patrik Levin.

Samtidigt uppmanar Riksbanken svenska folket att hålla i plånboken. En minskad konsumtion dämpar den höga inflationen. Men detta är ingenting som Gekås i Ullared kan ta ansvar för, betonar vd Patrik Levin. "Vi är en retailer som säljer varor. Man tvättar nog inte håret två gånger för att man köper schampo billigare här", säger han till SVT Nyheter.

Gekås har haft flera rekordår tidigare. 2019 besöktes varuhuset av 4,9 miljoner kunder som tillsammans handlade för 5,6 miljarder kronor. Lördagen 12 november 2019 shoppade kunderna loss för ofattbara 48,3 miljoner kronor.

Vad tycker du om Gekås förutsägelser? Kommer du att besöka varuhuset i sommar?