Turist anhållen i Moskva på grund av sitt klädval: Bar tröja från exklusivt märke

Johanna Ekman

2 veckor sedan

|

06/06/2024
Nyheter
Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons
En tröja från ett exklusivt märke ledde till att en turist blev anhållen.

En iransk turist blev anhållen i Moskva på tisdag eftermiddag.

Anhållandet skedde eftersom den 30-åriga mannen bar en T-shirt från det kända och exklusiva märket 'Balenciaga', vilket drog åt sig uppmärksamhet - och inte på ett positivt sätt.

Det rapporterar ASTRA.

Under 2022 anslöt sig modehuset Balenciaga till United24-plattformen, som organiserar hjälp till Ukraina, där även deras kreativa direktör blev ambassadör för denna plattform. Som en del av sitt stöd till Ukraina designade Balenciaga en tröja dekorerad med ukrainska symboler: det ukrainska flaggan samt gula tridenter på ärmarna.

Enligt uppgifter skulle en del av överskottet från försäljningen av denna tröja gå till att hjälpa ukrainska flyktingar.

Därför blev en turist från Iran, klädd i denna speciella Balenciaga-tröja, anhållen i Moskva. Anhållandet skedde eftersom T-shirten ansågs misskreditera den ryska armén och som en uppmaning till att hjälpa Ukraina.

Händelsen ledde till att han fördes till polisstationen i Kitay-Gorod, där en administrativ protokoll upprättades mot honom. Ärendet skickades därefter vidare för behandling vid Tverskoj-domstolen i Moskva.

Du inlägget översatt till svenska nedan:

Foto: Telegram