Uppsalapensionär vinner storvinst på Eurojackpot – överväger att flytta närmare familjen

Skriven av Henrik R

42 veckor sedan

|

02/08/2023
Foto: Svenska Spel
Foto: Svenska Spel
Överväger att flytta närmare familjen.

En pensionerad man från Uppsala har blivit över en miljon kronor rikare efter att ha prickat in fem rätt i Eurojackpot.

Vinsten, som uppgår till hela 1 020 036 kronor, kommer att firas tillsammans med mannens familj, som han nu överväger att flytta närmare.

Mannen, som först trodde att han bara hade vunnit ett tusen kronor, blev överraskad när han insåg att han faktiskt hade vunnit en miljon.

"Jag måste låta det landa lite och sen lägga upp en bra plan. Tanken är nog att jag ska investera en del i ett boende, kanske här i Göteborg närmare familjen. Efter det kommer det bli lite aktier och fonder", säger han.

Vinsten kommer att firas tillsammans med resten av familjen, som mannen just har rest till i Göteborg. Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel, gratulerade Uppsalas sjunde miljonvinnare för året.

"Det var en sannerligen glad och överraskad man som till slut fick glädjas åt en miljonvinst efter många års drömmande. Vad härligt att vinsten kommer ge honom möjlighet att flytta närmare familjen som han firar vinsten tillsammans med", säger hon.

Spelet som gav vinsten var inlämnat på Svenska Spel Turs hemsida för hundra kronor. Rätt rad för Eurojackpot, fredagen den 28 juli 2023, var 10 – 16 – 34 – 36 – 49, med stjärnnumren 3 – 7.