Väderprognos för Sverige: Ostadigt väder fortsätter

Skriven av Henrik R

42 veckor sedan

|

30/07/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ostadigt väder fortsätter.

Efter en vecka med ostadigt väder över hela landet, ser det ut som om trenden kommer att fortsätta. Ett lågtryck över norra Finland ger moln och lätt regn i Tornedalen. Lågtrycket fylls ut samtidigt som det sakta rör sig norrut vilket gör att nederbörden upphör under dagen och följs av att molnen luckras upp.

I övrigt ger lågtrycket en del moln och någon lokal skur i mellersta Norrland, detta kommer sen under dagen att varvas med sol.

En front som tillhör ett annat lågtryck, med centrum över norra Storbritannien, finns över norra Götaland och södra Svealand. Med fronten en hel del moln och skurar, lokalt intensivare med åska. Fronten avancerar norrut under dagen och berör då övriga Svealand och sydligaste Norrland.

I övriga Götaland fortsatt ostadigt med moln varvat med lite sol och återigen skurar. Främst under eftermiddagen och kvällen passerar stråk där skurarna kan bli intensivare, då främst i de västra och södra delarna.

Det ostadiga vädret fortsätter även under måndagen. Då ganska allmänt i landet moln och skurar som varvas in med lite sol. På sina platser kan det återigen blir intensivare med risk för åska. Dock i norra Norrland mest uppehåll.

Under tisdagen närmar sig ett nytt lågtryck från sydväst med ett nytt regnområde som rör sig upp över landet. Lågtrycket ser sen ut att stanna kvar över Sverige vidare under veckan med tidvis regn, tidvis blåst, men varvat med soligare stunder.

Något högtryck med tillhörande högsommarvärme ser inte ut att infinna sig under den närmsta tiden.