Veganaktivister blockerar mejeriprodukter i brittiska matbutiker

Henrik R

49 veckor sedan

|

11/07/2023
Veganaktivister blockerar mejeriprodukter i brittiska matbutiker

Veganaktivistgruppen Animal Rebellion har genomfört aktioner i flera brittiska matbutiker, där de blockerade mejerigångarna som en del av deras Plant-Based Future-kampanj. Aktionerna ägde rum i Whole Foods i London samt Marks & Spencer-butiker i Southampton, Birmingham och Manchester.

Aktivisterna bar skyltar med budskap som "Plant-Based Future" och "Rewild our Land". På sociala medier förklarade Animal Rebellion att deras handlingar var en del av deras kampanj för att främja en växtbaserad framtid.

"Vi har två enkla krav: Regeringen ska stödja jordbruks- och fiskesamhällen att övergå från djurhållning och fiske som en del av en brådskande och omedelbar övergång till ett växtbaserat livsmedelssystem. Regeringen ska åta sig att återställa det frigjorda landet och havet som en del av ett bredare program för återställande av vilda djur och koldioxidnedbrytning", skrev gruppen i ett inlägg.

Animal Rebellion pekar på klimatkrisen vi står inför, där djurhållning är en av huvudorsakerna. Djurindustrin är baserad på grymhet och utnyttjande, påpekar de.

Denna grupp är känd för att främja en växtbaserad livsstil och använda extrema åtgärder för att få sitt budskap igenom. Deras senaste aktioner har återigen dragit uppmärksamhet till veganrörelsen och dess krav på en mer hållbar och etisk livsmedelsproduktion.