Veronica fick en chock när hon såg sonens skolfoto

Henrik R

45 veckor sedan

|

01/08/2023
Nyheter
Foto: Photomic. Det var den här bilden Veronica möttes av som gjorde henne illa till mods.
Foto: Photomic. Det var den här bilden Veronica möttes av som gjorde henne illa till mods.
Hur hade du reagerat om det var din son?

 

- Jag blev både ledsen, arg, förtvivlad och förbannad på samma gång, förklarar Veronica Appelgren som är mamma till femåriga Elis, som har cerebral pares och därför sitter i rullstol.

Så reagerade mamman när hon nyligen fick se skolfotona från sonens skola i Varberg. Det skriver SVT.

Femåriga Elis hade sett fram emot att ta sitt första klassfoto och dagen innan fotograferingen hade han noga valt ut vilka kläder han skulle ha på sig på bilden. Men när pojken kom hem från skolan efter fotograferingen ville han inte svara när hans mamma frågade vem han hade suttit bredvid.

Först när Veronica såg bilden förstod hon varför.

Elis var placerad ute i kanten av bilden, utanför klassen – bredvid en lärare.

- Bilden hade kunnat vara en kampanjbild från organisationen Friends om utanförskap, men det är den inte. Det är min sons klassfoto från förskolan. En bild som är tagen på riktigt, en bild som är äkta. En bild tagen i augusti 2016, säger Veronica Appelgren till SVT.

Veronica kontaktade genast skolan, som berättade att lärarna hade reagerat på Elis’ placering,  men att fotografen hade stått fast vid sitt val. Därför ringde den ledsna mamman också till skolfotofirman Photomic, som djupt beklagar det inträffade.

- Vi är väldigt ledsna över det som har hänt, och det är vårt ansvar. Vi har också en fotograf som är uppriktigt ledsen, säger chefen för skolfotofirman Photomic, Atle Andersen, till SVT.

Slutet på historien blev att Elis och hans klass tar ett nytt klassfoto på fredag.