Ytterligare en festivaltragedi: Frivillig hittad död

Skriven av Henrik R

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En frivillig medarbetare vid festivalen har tragiskt nog avlidit, vilket blir den senaste tragedin att drabba Glastonburyfestivalen.

Polisen tillkallades till The Park-området på festivalen i Somerset runt 14.20 på tisdag. Mannen, som var i 40-årsåldern, hittades medvetslös i sitt tält och trots omedelbar vårdinsats, kunde hans liv inte räddas. Kort efter hittades han död på plats.

Avon och Somerset-polisen har bekräftat att mannen var en frivillig på festivalen.

"Dödsfallet betraktas inte som misstänkt, och en rapport förbereds för rättsläkaren", sa en polisrepresentant.

Denna tragiska händelse är den andra att skaka festivalen, efter att DJ Jason Wilder också hittades död i sitt tält. The Sun rapporterar att polisen inte heller anser Wilders död som misstänkt, men att de genomför utredningar på uppdrag av rättsläkaren.

Tributes har strömmat in för Jason Wilder från hans vänner i musikindustrin. Tim Newton, som tidigare hade arbetat med Jason på Phuket Radio i Thailand, sade:

"Han var en naturlig född underhållare och engagerare - antingen solo bakom mikrofonen, i sällskap med nära vänner och familj, eller framför tusentals människor. Han var utan tvekan den bästa expatradiotalangen som någonsin har ägt en mikrofon i Thailand."

Jasons död var den första på festivalen sedan en säkerhetsvakt hittades död i sitt tält 2019.