Så reser du billigt i sommar: Expertens bästa budgetresemål

Skriven av Ida Hansson

1 vecka sedan

|

15/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Även om den svenska ekonomin inte är på topp, går det att få en fantastisk sommar ändå.

Per J Andersson, redaktör på resetidningen Vagabond, delar med sig av sina bästa tips för att planera en ekonomiskt hållbar semester trots rådande ekonomiska utmaningar som skenande räntekostnader, inflation och en svag krona.

Andersson rekommenderar att utforska prisvärda destinationer, såsom den albanska Rivieran, som han beskriver som ett underskattat resemål med kristallklart vatten och fantastiska stränder, utan den stora exploateringen som ses i exempelvis Grekland.

Han betonar att Albanien är ekonomiskt jämförbar med Polen, vilket gör det till ett utmärkt val för den budgetmedvetne resenären.

Nästa alternativ är Kroatien, särskilt norra delen Istrien, som Andersson kallar för "budget-Italien". Där ligger priserna runt 60 till 70 procent av de svenska, vilket ger god valuta för pengarna.

För de som föredrar att stanna närmare hemmet pekar Andersson ut den Polska Östersjökusten som ett prisvärt alternativ.

Med städer som Gdansk, Gdynia och Sopot som är lättillgängliga via färja från Sverige, och där priser är betydligt lägre än i Sverige, är detta ett lockande alternativ för många svenskar.

Förutom dessa specifika destinationer lyfter Andersson även fram möjligheten att semestra i den grekiska övärlden och att tågluffa i Europa som budgetvänliga val.